Завдані Бородянці збитки оцінюються майже в 150 млн доларів

Внаслідок війни селищу Бородянка на Київщині завдано збитків на майже 150 млн доларів.

Наслідки російський обстрілів у Бородянці
Наслідки російський обстрілів у Бородянці

Відповідні дані оприлюднила Київська школа економіки (KSE Institute).

На початку повномасштабного вторгнення росії у селищі велися запеклі бої. Внаслідок цього центральна вулиця перетворилася на руїни — знищені багатоповерхівки, дорожнє покриття, повалені дерева та спалені авто.

Загалом у Бородянці зруйновано та пошкоджено 1534 будівлі, з яких більша частина — це будинки житлового фонду. Сума збитків, завданих житловому фонду та присадибним забудовам, становить $ 95 млн. За час війни у селі руйнувань зазнали 404 приватні та 55 багатоквартирних будинків, 8 таунхаусів, 477 господарських споруд, 198 гаражів і 5 теплиць.

На другому місці за сумою збитків — соціальна інфраструктура. За оцінками експертів, через руйнування 176 соціальних обʼєктів селища зазнали збитків на $ 24,4 млн. У Бородянці під час війни було пошкоджено 7 медзакладів та 10 закладів освіти на $ 6,8 млн.

Ще на $ 21,4 млн російська армія завдала збитків промисловій інфраструктурі Бородянки. Загалом різного ступеня руйнувань зазнали 198 будівель. Серед пошкоджених обʼєктів активи таких підприємств як Альфапрес Інтер, Баліс, Техно Органіка, Мішель.

У Бородянці також знищені майже всі ключові будівлі адміністративної інфраструктури — 6 з 8 урядових та адмінбудівель, відділення поліції, 2 з 4 поштових відділень, 2 пожежні станції. Ці збитки оцінюються у $ 7,6 млн.