Українські програмісти розробили застосунок «єППО»: як він працює

Одеська група програмістів «Технарі» розробила застосунок «єППО», завдяки якому українці зможуть повідомляти про побачені російські ракети, БПЛА чи вибух.

Застосунок "єППО"
Застосунок "єППО"

Про це повідомив один з розробників Геннадій Сульдін.

«Після встановлення додатка „єППО“ на свій смартфон, кожен громадянин України, побачивши повітряну ціль, зможе натиснути на велику червону кнопку на екрані телефону і через кілька секунд на монітор командирів бригад, дивізіонів і батарей ППО з'являться відмітки виявлення безпілотників і крилатих ракет у нашому ближньому та далекому тилу. Черговий офіцер командного пункту ППО на підставі інформації і від РЛЗ ЗСУ, і від наземних спостерігачів видасть швидку і точну вказівку зенітникам. І російська ракета буде збита», — зазначив Геннадій Сульдін.

Також з його словами, додаток отримав схвалення від командирів з'єднань ППО ПВК «Південь», командувача ВМСУ віцеадмірала Олексія Неїжпапи та командувача ОУВК «Олександрія» генерал-майора Ковальчука. У майбутньому додаток «єППО» планується інтегрувати до «Дії» та забезпечити йому надійний захист даних.