«Україна перебуває в неприродних кордонах», — ексглава МЗС Румунії про розподіл України між 4 країнами

Колишній міністр закордонних справ Румунії Андрей Марга заявив, що Україна має поступитися своїми територіями рф, Угорщині, Польщі та Румунії, повторивши наративи російської пропаганди.

Ексглава МЗС Румунії Андрей Марга
Ексглава МЗС Румунії Андрей Марга

Про це він сказав під час презентації своєї книги 14 вересня, повідомляє Новое время.

Ексміністр заявив, що в нього «немає секретних документів, які призвели до ситуації в Україні», а миру в Європі, на його думку, не буде, доки розв’язану росією війну країни не вирішать через переговори. Зокрема, Марга перерахував США, Німеччину та Китай.

Також він думає, що Україні «до демократії ще далеко», і повторив тези роспропаганди про її «розподіл».

«Ми перебуваємо в абсолютно особливій ситуації, і я це з усією відповідальністю кажу, Україна перебуває в неприродних кордонах. Вона має віддати території: Угорщині — Закарпаття, Польщі — Галичину, Румунії — Буковину і росії — Донбас і Крим. Це території інших країн», — розказав румунський ексміністр.

У посольстві України в Румунії заявили, що шкодують через заяви ексміністра, які «ставлять під сумнів базові принципи міжнародного права, зокрема непорушності кордонів».

«Такі заяви є неприйнятними за будь-яких обставин. Вони є особливо кричущим порушенням у час, коли Україна героїчно захищає свою незалежність та безпеку усієї Європи», — наголосили у відомстві.