Правоохоронці підтвердили п’ять випадків зґвалтування росіянами дітей

У кримінальних провадженнях встановлено щонайменше п’ять випадків зґвалтування російськими солдатами дітей віком від 4 до 16 років.

Правоохоронці підтвердили п’ять випадків зґвалтування росіянами дітей

Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін, повідомляє Фокус.

За його словами, у межах розпочатих кримінальних проваджень встановлено як мінімум п'ять випадків зґвалтування солдатами зс рф дітей віком від 4 до 16 років.

Андрій Костін зазначив, що подібних воєнних злочинів було скоєно на окупованих територіях набагато більше. Для з'ясування обставин слідчим та психологам доводиться працювати з дітьми у спеціальних «зелених кімнатах».

«Встановлено п'ятеро дітей віком від 4 до 16 років, які стали жертвами цієї категорії військових злочинів. Працюємо з дітьми за безпосередньої участі психолога — вона поза візуальним спостереженням дитини, але всіляко допомагає. Це складно, але в деяких випадках є свідчення, які можуть бути використані як докази у цих кримінальних провадженнях», — продовжив генпрокурор у спілкуванні з журналістами.

В Офісі генерального прокурора, за словами Костіна, зараз є кілька десятків проваджень, пов'язаних із скоєнням окупантами сексуальних злочинів. Для розслідування таких справ було створено спеціальне управління та розширено штат прокурорів. Андрій Костін додав, що сексуальне насильство під час війни є специфічним і дуже чутливим напрямом діяльності, який вимагає від фахівців певної підготовки.