московський патріархат має бути ліквідовано в Україні — Віктор Шишкін

Україна в 2014—2015 році повністю програла ідеологічний інформаційний фронт. Проте церковні релігійні інституції, які допомагають ворогу, мають понести за це відповідальність.

Суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін під час ефіру "Чистка влади"
Суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін під час ефіру "Чистка влади"

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін.

«Зараз ми також програємо ідеологічний фронт. Зокрема, це пов’язано з інституціями, які працюють на державу агресора. Маю на увазі УПЦ мп. В 35 статті Конституції написано, що церква та інші релігійні організації відокремлені від держави. Теж саме було у радянській Конституції. Теж саме було у французькій Конституції. Де після великої державної революції з’явився запис, що церква та держава відокремлюються. Тобто церква — це громадська організація. При цьому кирило гундяєв, який є патріархом рпц, призиває молотися за в. путіна, чим тим самим закликав молитися за війну. Адже при гітлерівському режимі церква не підтримувала А. Гітлера»" — каже Віктор Шишкін.

За його словами, церковні релігійні інституції, які допомагають ворогу, мають понести за це відповідальність.

«Вони мають бути ліквідовані, як партія ОПЗЖ. Чим відрізняється московський патріархат від ОПЗЖ?», — резюмує експерт.

За словами головного редактора i-ua.tv Володимира Тетерука, в Україні крім зовнішнього ворога є внутрішній, який хоче, щоб країна зникла з мапи.

«Наприклад, лише за кілька днів провів Сейм Латвії та схвалив відокремлення Латвійської православної церкви від Московського патріархату. У нас вона досі працює. При тому, що кирило гундяєв закликає вбивати українців. Проте українська влада на це не реагує. Крім того, нещодавно працівник СБУ сприяв переходу УПЦ до ПЦУ», — каже В. Тетерук.

Він наголошує, що церква московського патріархату не може існувати в Україні, бо вона є як суспільним інститутом ворожим по відношенню до України.

«Віра та церква — зовсім різні речі. Інструмент у вигляді рпц, яка під ширмою УПЦ проводить антиукраїнську діяльність на наших теренах — це відповідно шлях до бога, де в жертву треба приносити Україну. Тому такого інституту, як рпц не повинно бути. Є багато священнослужителів, які належать до цієї церкви, але при цьому є патріотами України. Тоді УПЦ має бути перейменована в рпц, або ж має бути припинена її діяльність, — каже В. Тетерук.

Рекомендовані публікації