В Луганську заявили про загибель депутата лнр: подробиці

У захопленому росією Луганську ліквідовано чергового представника окупаційної «влади».

В Луганську заявили про загибель депутата лнр: подробиці

Причин смерті зрадника не уточнюються, ба більше — окупанти намагалися приховати сам факт ліквідації депутата «ЛНР» Олега Попова.

Про ліквідацію Попова з посиланням на скупе повідомлення у російських соцмережах практично одночасно повідомили журналіст Денис Казанський та громадський діяч Сергій Стерненко. При цьому окупованою Луганщиною поповзли чутки, що на цвинтар Попова відправили не партизани і не українська ДРГ, а «спецслужби рф».

Казанський та Стерненко запостили скріншот із повідомленням окупантів про загибель Попова.

«З „депутатом ЛНР“ Олегом Поповим сталося щось погане», — прокоментував новину Казанський.

«Мінус один колаборант на Луганщині», — наголосив Стерненко.

Замах на окупанта було скоєно в ніч на понеділок, 19 вересня. Проте окупанти спробували цю інформацію приховати. Перші повідомлення з'явилися лише тоді, коли зберегти все у таємниці не вдалося.

Яким саме чином Попов був «денацифікований» — не повідомляється.

При цьому далеко не всі ОРЛО вірять у те, що Попов був ліквідований Україною.

Автор телеграм-каналу «Голос МДБ» Андрій Комов повідомляє, що влада ЛНР приховує смерть депутата.

«У ЛНР помер депутат НР ЛНР, голова комітету з силового блоку Олег Попов! У мене питання до влади, на Олега був напад, вночі з неділі на понеділок і ви промовчали, коли він був у тяжкому стані, все-таки Олег був не простою людиною, а цілим депутатом, головою комітету! Тепер ви мовчите про його смерть. Народна рада, де офіційне ваше звернення? Різні телеграм-канали говорять, а влада як завжди мовчить! Все так само, як і те, що генерального прокурора ЛНР вже поховали по-тихому!» — написав автор одного з пабліків терористичної організації «ЛНР».

Деякі представники «народу Луганська» пішли ще далі і прямо пов'язали смерть Попова з ліквідованим раніше «генеральним прокурором» ОРЛО. За їхньою версією, «депутата» ліквідували російські спецслужби — начебто через їхню «кришталеву чесність».

«Олег Попов, депутат ЛНР був убитий спецслужбами ЗС РФ під „шумок“ із генпрокурором ЛНР. Прибирають неугодних, які боролися з корупцією в республіці», — зазначено у коментарі до відео, яке присвячене ліквідованому колаборанту.

Так званий «депутат ЛНР» Попов обіймав абсолютно марну в умовах створеного РФ збройного анклаву посаду — він називав себе «головою комітету Народної Ради ЛНР з питань державної безпеки та оборони, роботи правоохоронних органів та судової системи, законності, захисту прав і свобод людини та громадянина».