Deutsche Bahn допоможе відбудувати залізничну інфраструктуру в Україні

Deutsche Bahn обіцяє довгострокову допомогу та підтримку «Укрзалізниці». Сторони підписали меморандум, який передбачає співпрацю в галузі міжнародних вантажних перевезень, повідомила пресслужба УЗ.

Deutsche Bahn допоможе відбудувати залізничну інфраструктуру в Україні

Про це повідомляє Forbes.

Зокрема, домовленість передбачає отримання допомоги у відбудові залізничної інфраструктури. Вона також охоплює співпрацю для розширення коридорів залізничних вантажних перевезень, пропускної спроможності терміналів та консультаційні послуги для запровадження європейських стандартів в управлінні залізницею.

Мета нового партнерства — покращення залізничних вантажних перевезень, зокрема сільськогосподарських.

DB Cargo допоможе розробити та модернізувати вантажні коридори для перевалки між широкою та європейською коліями. Як зазначили в УЗ, вже зараз є можливість отримати доступ до деяких великих вантажних вузлів західної залізничної мережі України за допомогою вантажних вагонів європейської колії, і це значно скорочує час транспортування вантажів.

Також розглядається можливість використання українських вагонів-хоперів для збільшення експорту зерна до ЄС, оскільки ці вагони вміщують набагато більші обсяги зерна, ніж контейнери.

Крім того, DB продовжить допомагати УЗ у розвитку структур корпоративного управління, які, серед іншого, є обов’язковими для отримання Україною фінансової допомоги на відновлення.

Deutsche Bahn планує забезпечити УЗ запчастинами й розглядає можливість надання вантажних вагонів, хоча їх потрібно буде переобладнати для широкої колії, що потребуватиме додаткових зусиль.