Боротьба з колаборантами триває — підозрюються головний редактор газети та начальниця РАГСу у Маріуполі

Повідомлено про підозру мешканцю і мешканці Донеччини, які погодилися на пропозицію представників держави-агресора та добровільно зайняли псевдопосади в.о. «головного редактора газети «Приазовський робочий» і «начальника міського відділу РАГС Маріупольського міського управління юстиції міністерства юстиції ДНР».

Боротьба з колаборантами триває — підозрюються головний редактор газети та начальниця РАГСу у Маріуполі

За даними слідства, чоловік з травня 2022 року співпрацює з окупаційною адміністрацією міста Маріуполя і так званим «міністерством інформації ДНР», формує матеріали з пропагандою на підтримку РФ. Підозрюваний у своїх «публікаціях» викривляє події задля створення образу законності окупації частини Донеччини та легітимності дій незаконних органів влади. У подальшому газету безкоштовно розповсюджують серед мешканців зруйнованого загарбниками міста.

Інша підозрювана у квітні 2022 року також стала працювати на ворога. Жінка керує псевдоустановою, організовує ведення реєстру актів цивільного стану, здійснює функції з реалізації «державної» політики фейкової республіки в сфері реєстрації народження, шлюбу, зміни імені і видачі свідоцтв про смерть громадян.