У найближчому майбутньому мобілізація перебіг війни не змінить, — західні аналітики

Всі опитані The Wall Street Journal аналітики згодні, що оголошення часткової мобілізації президентом рф демонструє складне становище росії на полі бою.

У найближчому майбутньому мобілізація перебіг війни не змінить, — західні аналітики

Залучення володимиром путіним до війни нових резервів може стабілізувати лінію фронту ближче до зими — коли будь-які наступальні операції проводити важче, вважають експерти.

Однак у найближчому майбутньому мобілізація перебіг війни не змінить, зазначають вони.

На думку маршала авіації британських ВПС Едварда Стрінгера, «це останній кидок світлошумової гранати»: «Це свідчить про слабкість».

На сьогодні зс рф не здатні прийняти, навчити та розгорнути сотні тисяч новобранців, йдеться у матеріалі The Wall Street Journal.

Водночас остання ядерна погроза путіна не свідчить про якусь зміну росією ядерної політики, а була спрямована на спробу зменшити західну підтримку України.

Американські аналітики наголошують, що було б помилкою дозволити росії скористатися тактикою залякування ядерним ударом для присвоєння захоплених територій, бо це позначиться на європейському порядку безпеки і створить прецедент.

На думку професора Школи перспективних міжнародних досліджень Гопкінса Юджина Фінкеля, через військові поразки Кремль «у відчаї».

«Вони (росіяни — ред.) сповнені рішучості щось зробити, але не розуміють, що саме вони роблять і як це зробити», — вважає Фінкель.