Україна має потужну підтримку — експерт розказав, що означають слова Байдена під час виступу у Генасамблеї ООН

Президент США Джо Байден засудив повномасштабну війну Росії проти України та нагадав, що країна-агресор порушила статут ООН та зазначив, що Штати продовжать підтримку нашої держави. Про це він сказав під час виступу на Генасамблеї ООН.

Україна має потужну підтримку - експерт розказав, щоб означають слова Байдена під час виступу у Генасамблеї ООН
Україна має потужну підтримку - експерт розказав, щоб означають слова Байдена під час виступу у Генасамблеї ООН

Сьогодні спеціально для I-UA.tv політолог-міжнародник Антон Кучухідзе розказав, що означають для України слова Байдена на Генасамблеї ООН.

Байден назвав війну в Україні жорстокою та непотрібною і заявив, що її розв’язала одна людина — Володимир Путін, який «безсовісно порушив» основні пункти статуту ООН.

«Слід зазначити, що Байден приділив дуже велику увагу війні, яку розпочала рф проти України. Пан Байден закликав фактично ігнорувати право ВЕТО тих держав, які порушують статут ООН. Це не просто політична заява. У ООН є відповідна стаття під № 27 пункт 3, який говорить про те, що держави, які є учасниками конфлікту, мають утримуватися від голосування в Раді безпеки ООН. Це така позитивна історія», — говорить експерт.

РФ порушує принципи та цілі ООН.

«РФ порушує принципи та цілі ООН, це теж важлива заява Байдена. Можливо, з часом американська сторона почне дискусії щодо використання статті 6 статуту ООН, тому що ця заява не може залишатися на рівні просто звинувачення і констатації фактів. Вочевидь, американці націленні на те, щоб рф понесла відповідальність і програла», — зазначає політолог-міжнародник Антон Кучухідзе.

Підтримка США буде тільки зростати.

«25 млрд доларів — фактична підтримка Україні. Не лише військо-технічної, а й загалом. Американці як раз таки лідери в підтримці України. США як раз таки зазначили, що вони підтримують нашу боротьбу, наш народ, відзначили особливу роль української армії в протидії агресору. Такі добрі слова і така позиція США продиктована двома речами: по-перше — реальною ефективністю сил оборони та безпеки України на полі бою, героїзмом українського народу та надзвичайно потужними відносинами, які склалися між Байденом та Зеленським, та в цілому військовими та дипломатами цих держав. У американців є чітке розуміння, що відбувається в Україні, є чітке розуміння цілей і вони їх підтримують», — говорить політолог.

Глава Білого дому нагадав, що країні-агресорці ніхто не загрожував і ніхто, окрім Росії, не прагнув війни. Він наголосив, що ціль російської війни — знищити право України на існування як народу та нації, що «має змусити вашу кров холонути, де б ви не жили».

«Ще дуже важливий момент: Пан Байден визнав, що ніяких погроз російській стороні перед війною з боку США, НАТО абсолютно не було. Усі ті „страшилки“, які озвучує очільник Кремля — це його хворі ідеї, його мрії відновити радянський союз. Його хвороблива манія неадекватна, утім вона має результат — тримає в страху внутрішній електрорат і пропагандисти вливають в вуха все, що хочуть. Це технологія відпрацьована вже 20 років. Також слід зазначити, що і Україна не несла ніякої загрози рф і ніяких погроз в бік рф не робила. Під час свого виступу Володимир Зеленський назвав, чи не вперше, кількість проведених перемовин між Україною і росією з початку його президенства у різних форматах — 88 раундів переговорів, тобто, якщо за 88 раундів переговорів не вдається чогось досягнути і хвора російська голова починає стріляти, то тут усі результати на обличчя», — підсумовує експерт.

Також президент США Джо Байден назвав «безрозсудними» ядерні погрози росії та застеріг путінський режим від спроб проведення «референдумів» і анексії нових українських територій.

«Президент путін відкрито погрожував Європі ядерною зброєю та безрозсудно нехтував обов’язками режиму нерозповсюдження. Тепер росія спонукає більше військових приєднатися до бойових дій, а кремль організовує фіктивний „референдум“, щоб спробувати анексувати території України, що є надзвичайно серйозним порушенням статуту ООН», — наголосив Байден.

Він підкреслив, що світ має сприймати ці «обурливі» дії путінського режиму такими, якими вони є.