У Старобільську на Луганщині окупанти заборонили населенню їхати з міста через референдум

У Генеральному штабі ЗСУ заявляють, що російські окупаційні сили активізували роботу щодо підготовки та проведення так званого референдуму.

Наслідки обстрілів Старобільська
Наслідки обстрілів Старобільська

За даними штабу, на Луганщині у Старобільську окупанти заборонили місцевому населенню залишати місто з 23 по 27 вересня.

«За наявною інформацією, окупанти створюють озброєні групи для обходу помешкань та примусу людей брати участь у так званому референдумі. Проводиться підготовка до зйомок пропагандистськими ЗМІ сюжетів про таку собі «активну участь місцевих жителів у голосуванні», — повідомляє Генштаб у фейсбуці.

Також на Херсонщині, за даними українського командування, російські окупанти посилюють адміністративно-поліцейський режим, намагаються отримати особисті дані місцевих жителів.

«Активізувалась робота щодо підготовки та проведення так званого референдуму на тимчасово захоплених територіях України. Так, у населених пунктах Херсонської області, представники російської окупаційної влади, під приводом якісного розподілу гуманітарної допомоги, намагаються отримати від місцевих жителів їх особисті дані. Триває формування так званих виборчих комісій», — інформує штаб.

На окупованій частині Запорізької області місцевим жителям за надання паспортних даних та отримання громадянства рф обіцяють грошову винагороду і побутові прилади, повідомляють у Генштабі.