Вегетаріанські сухпайки можуть з’явитися в ЗСУ

Петиція на сайті президента України «Про введення вегетаріанських та веганських сухих пайків для Збройних Сил України» набрала необхідні 25 тисяч голосів, тепер її має розглянути Володимир Зеленський.

Вегетаріанські сухпайки можуть з’явитися в ЗСУ

Петицію зареєстрували 27 червня 2022 року, повідомляє Суспільне.

Автор петиції Петро Павлов пояснює, що військовослужбовці в Україні мають деякі обмеження у виборі харчування, а введення до наявних сухих пайків додаткових, з врахуванням індивідуальних особливостей військовослужбовців, зможуть вирішити низку проблем.

«У якості прикладу візьмемо реалізацію цього в армії США: сухпай вегетаріанський американський військовий MRE (англ. „Meal, Ready-to-Eat“, „Їжа, готова до вживання“) з компонуванням вмісту Menu 11, 12, 13, 14 (Vegeterian). Дане різноманіття необхідне не для „об'їдання“, а для адекватного харчування, від якого залежить виконання військовими їх посадових обов'язків», — йдеться у повідомленні.

Також автор розповів, для кого призначені вегетаріанські та веганські сухі пайки.

  • для людей, що не вживають м'ясних продуктів та продуктів тваринного походження з етичних міркувань;
  • для людей з релігійними переконаннями, для яких веганські пости особливо поширені;
  • для людей з обмеженою можливістю засвоєння лактози;
  • для людей з періодичними проблемами із травленням.

Автор додав, що реалізація цієї ініціативи наблизить ЗСУ до стандартів НАТО, не вимагатиме фінансових вкладень, збереже екосистему, а також допоможе зберегти здоров’я військовим.