СБУ затримала ще трьох колаборантів на Харківщині, у тому числі й втікачку-заступницю мера Вовчанська

Цього разу йдеться про двох мешканців Куп’янська, які з ідейних переконань стали «поліцейськими», та віцемерку Вовчанська, раніше оголошену у розшук за звинуваченням у державній зраді.

СБУ затримала ще трьох колаборантів на Харківщині, у тому числі й втікачку-заступницю мера Вовчанська

Усіх трьох зловмисників співробітники СБУ затримали у межах стабілізаційних заходів — під час комплексного оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківщини.

Встановлено, що 36-річний і 31-річний мешканці Куп’янська після тимчасової окупації ініціативно влаштувалися у так звані «правоохоронні органи».

На початку липня їх обох призначили на посади «виконуючими обов’язки поліцейського взводу патрульної служби».

Наразі їм оголошено про підозру за ч.7 ст. 111−1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Інша зрадниця — 67-річна громадянка, обіймаючи посаду першої заступниці Вовчанського міського голови, добровільно надавала допомогу представникам рф під час тимчасової окупації міста.

Зокрема, вона склала і передала представникам російсько-окупаційних військ списки учасників Антитерористичної операції та Операції Об'єднаних сил на Сході України; патріотично налаштованих громадян та активістів-членів проукраїнських організацій Вовчанська.

У липні слідчі СБУ заочно повідомили їй про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, та оголосили її у розшук.

Наразі вона затримана, суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.