Cпівробітники російських авіакомпаній масово отримують повістки

Потенційно мобілізувати можуть 50−80% співробітників.

Cпівробітники російських авіакомпаній масово отримують повістки

Після оголошення в рф так званої часткової мобілізації співробітники російських авіакомпаній та аеропортів почали масово отримувати повістки.

Про це повідомляє Новое время Бізнес.

Співробітники щонайменше п’яти російських авіакомпаній та більш як десяти аеропортів отримали повістки у військкомат протягом доби після оголошення про «часткову» мобілізацію в рф.

Повідомляється, що повістки отримали, зокрема й співробітники групи Аерофлот.

Велике суто пілотів в авіакомпаніях — офіцери запасу. Вони або пройшли навчання на військових кафедрах льотних училищ, або служили в армії.

За словами співрозмовників, потенційно мобілізувати можуть 50−80% співробітників. Зокрема, мобілізація може торкнутися більш ніж половини штату авіакомпанії Аерофлот, а також Перемоги та росії, які входять до однієї групи.

При цьому щонайменше у п’яти авіакомпаніях зараз вивчають порядок формування запиту на бронь для співробітників, які необхідні для продовження роботи.

Більшість співрозмовників видання наголошують, що звільнення від призову критично не лише для пілотів та диспетчерів, а й для технічних, комерційних та IT-фахівців. Зазначається, що без цих фахівців польоти «Можуть просто зупинитися».