Промова глави МЗС РФ в ООН не викликала співчуття у США, України та їхніх союзників

Більшість учасників щорічного форуму ООН у Нью-Йорку залишилися байдужими до критики дій Заходу, висловленої міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим

Промова глави МЗС РФ в ООН не викликала співчуття у США, України та їхніх союзників
Промова глави МЗС РФ в ООН не викликала співчуття у США, України та їхніх союзників

Більшість учасників щорічного форуму ООН у Нью-Йорку залишилися байдужими до критики дій Заходу, висловленої міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим

Після кількох днів, протягом яких західні лідери засуджували з трибуни Генеральної Асамблеї ООН агресивну війну Росії в Україні, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров скористався в суботу такою самою можливістю, щоб засудити західні країни на чолі зі США.

Лавров різко розкритикував Захід за його реакцію на російське військове вторгнення в Україну, заявивши, що Сполучені Штати та їхні союзники прагнуть «зруйнувати» його країну.

Офіційна русофобія на Заході безпрецедентна. Наразі її розмах став гротескним, — заявив Лавров. — Вони не ухиляються від заяви про намір завдати не лише військової поразки нашій країні, а й знищити та розколоти Росію".

За його словами, Сполучені Штати розширюють доктрину Монро — відповідно до якої США оголосили у ХІХ столітті Латинську Америку винятковою сферою свого впливу — і «намагаються перетворити весь світ на своє заднє подвір'я».

Глава МЗС Росії також сказав, що «Захід зараз закочує істерику» з приводу так званих «референдумів», які проводяться в окупованих Росією областях України, та заявив, що «жителі згаданих регіонів забирають із собою… свої землі, на яких століттями жили їхні батьки».

Як і колишні висловлювання Кремля, мова міністра Лаврова не викликала розуміння з боку представників України та їхніх західних союзників. Президент США Джо Байден та інші західні лідери ще перед цим дружно пообіцяли, що не погодяться з результатами фіктивних «референдумів». Білий дім, у свою чергу, заявив, що «США ніколи не визнають ці території», на яких Росія вирішила проводити референдуми, «нічим іншим, як частиною України, тому що вони належать народу України».


Джерело: СNN