У Молдові пригрозили позбавленням громадянства тим, хто воює проти України

Майя Санду пояснила, що в першу чергу розглядається можливість відкликання громадянства у тих, у кого є подвійне громадянство — російське і молдавське.

Майя Санду
Майя Санду

Президент Молдови Майя Санду попередила, що позбавлятиме громадянства жителів країни, які беруть участь у війні росії проти України на боці агресора.

Як заявила вона за підсумками засідання Вищої Ради безпеки, громадяни Молдови, які братимуть участь у війні росії проти України на боці окупантів, можуть бути позбавлені громадянства.

«Є ризик мобілізації громадян Молдови в східних районах Молдови (невизнане Придністров'я — УНІАН). Ми розглядаємо можливість відкликання громадянства у громадян, які володіють тільки громадянством Молдови і будуть виступати у військовому конфлікті на боці агресора», — заявила Санду.

Вона додала, що поки немає підтвердження інформації про мобілізацію в цьому регіоні, але влада попереджає про покарання для тих, хто буде мобілізований і буде виступати на боці росії.

Президент пояснила, що в першу чергу розглядається можливість відкликання громадянства у тих, у кого є подвійне громадянство — російське і молдавське.

Також Санду зазначила, що наразі ризик застосування ядерної зброї «малоймовірний, але не неможливий». Тому Уряд отримав рекомендацію Радбезу перевірити ступінь готовності установ і населення до подолання наслідків можливих ядерних катастроф.