Більшість українців вважає, що успіхи ЗСУ — це спільне досягнення України та Заходу

Переважна більшість українських громадян, які брали участь у соціологічному опитуванні, вважають, що успіхи української армії на Харківщині — це спільне досягнення дій України та підтримки Заходу.

Більшість українців вважає, що успіхи ЗСУ — це спільне досягнення України та Заходу

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 15−22 вересня, передає Уніан.

Зокрема, на думку 80% українців успіхи української армії на Харківщині є спільним досягненням і спільним результатом дій України та українців та підтримки Заходу. Так, з них — 40% респондентів вважають, що успіхи української армії пов'язані з переважно діями України та українців, але деякою мірою і допомоги Заходу, 36% - у рівній мірі дій України і українців та допомоги Заходу, і 5% - переважно допомоги Заходу, але деякою мірою дій Українита українців.

Ще 10% опитаних вважають, що ці успіхи залежать винятково від дій України та українців, 3% - винятково від дій Заходу, а 7% не змогли відповісти.

При цьому, як зазначають соціологи, у всіх регіонах України абсолютна більшість (77−82%) вважають успіхи української армії спільним результатом дій України (українців) та західних партнерів з антипутінської коаліції.

«Абсолютна більшість українців бачать підтримку Заходу і вважають, що наші перемоги — це спільні перемоги України та Заходу. Тому допомога Заходу — не просто акт „благодійності“, а саме участь у спільних історичних звершеннях і перемогах», — наголошують автори дослідження.

На думку заступника директора КМІС Антона Грушецького, «потрібно розуміти, що 73% українців вірять, що Захід не втомився і хоче перемоги України на прийнятних для нас умовах».

Він констатує, що абсолютна більшість українців хочуть бачити Україну частиною Заходу (90% за членство в ЄС і 73% за членство в НАТО). Тому в цей період, коли росія проводить псевдореферендуми, погрожує ядерною зброєю, планує офіційно анексувати окуповані території — важливо зберігати і нарощувати підтримку Україні та українцям, які відчайдушно борються за свою країну і своїх людей.