Зеленський назвав головну ціль ЗСУ на фронті

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що росіяни відчули, що програють, і намагаються відтягнути цей момент.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

«Особливо гостра ситуація — на Донеччині. Робимо все, щоб стримати ворожу активність. Саме там зараз наша ціль номер один, оскільки і для окупантів Донбас — все ще ціль номер один», — зазначив глава держави.

Він додав, що попри очевидну безглуздість війни для росії та втрату окупантами ініціативи, командування російських військових усе одно гонить їх на загибель.

Постійні спроби російського наступу на Донеччині напевно увійдуть в історію воєн як одне з найбільш цинічних убивств своїх же солдатів. Коли бачимо це, коли бачимо ці наступи, ще раз переконуємось, що російська мобілізація — це відверте намагання дати командирам на місцях постійний потік «гарматного м'яса», — сказав Зеленський.

Президент додав, що «іншого сенсу в російській мобілізації просто немає».

«Вони відчули, що програють, і намагаються просто відтягнути цей момент, забезпечити хоч якусь активність на фронті, поставити хоч когось зі зброєю в руках замість загиблих», — зауважив він.

Водночас, підкреслив глава держави, російське суспільство поки не усвідомлює усієї жорстокості російської влади по відношенню до свого ж народу.

«Але маємо зробити все, щоб кожен громадянин росії визнав, що його ж держава позбавляє його найголовнішого — права на життя», — підсумував Зеленський.