У рф знизився рейтинг довіри до путіна

У росії, за даними «Левада-центру», також знизилася частка громадян, які вважають, що країна рухається в правильному напрямку.

володимир путін
володимир путін

У росії на тлі оголошення часткової мобілізації зафіксовано зниження довіри суспільства до влади.

Про це йдеться у результатах соціологічного опитування, проведеного аналітичним центром «Левада-центр».

Станом на кінець вересня у росії зафіксовано зниження частки тих громадян, які вважають, що справи в країні йдуть у правильному напрямку. Якщо у серпні таких респондентів було 67%, то першого осіннього місяця цей рівень впав до 60%. 27% опитаних громадян вважають, що росія рухається неправильним шляхом.

Крім цього, як стверджують у «Левада-центрі», знизилася підтримка населенням політики президента володимира путіна — з 83% до 77% у серпні та вересні відповідно. Кожен п'ятий опитаний респондент не підтримує поточних дій глави держави — 21%.

На 3% знизився рівень підтримки прем'єр-міністра росії Михайла Мішустіна — з 69% до 66%. Дії російського уряду схвалюють 63% опитаних громадян.

Загальноросійське опитування було проведено центром «Левада-центр» у період з 22 по 28 вересня методом особистого інтерв'ю вдома у респондента. У дослідженні взяли участь 1631 особа віком від 18 років, які проживають у 50 суб'єктах рф.

Рекомендовані публікації