Щотижня хворих на коронавірус стає на 30−40% більше, — Лапій

Щотижня кількість хворих на коронавірус в Україні збільшується на 30−40%, смертність за минулий тиждень в порівнянні з позаминулим збільшилась на 79%.

Щотижня хворих на коронавірус стає на 30−40% більше, — Лапій

Про це заявив імунолог, член експертної групи при МОЗ Федір Лапій.

Ковід в Україні відступає влітку, розказав Лапій, і кількість захворюваних починає зростати ближче до осені. Станом на 28 вересня в Україні 44 137 офіційно хворих. Але не всі, хто має ковід, звертаються по допомогу.

«Щодо госпіталізації, то на 30−40% щотижня хворих стає більше. Це стосується і випадків смерті. 4 700 випадків госпіталізації було позаминулого тижня з підтвердженим коронавірусом. Минулого тижня було госпіталізовано 6 667. Це говорить про дуже погані тенденції», — пояснив імунолог.

Україна має низькі рівні вакцинації серед тих, кого в першу чергу треба вакцинувати: люди віком від 60 років з хронічними захворюваннями, з онко і цукровим діабетом. «Ми маємо 75% випадків смерті від коронавірусу минулого тижня. І це люди віком понад 60 років», — наголосив член експертної групи.

«Якщо говорити про приріст кількості померлих за минулий тиждень в порівнянні з позаминулим, то це буде 79%. Це вдвічі більше померло, ніж позаминулого тижня. Зустрічаються випадки смерті серед дітей. Але захворюваності на Covid-19 серед них не так багато», — додав Федір Лапій.