Вступ до НАТО: Україна вчасно поставила крапку в «спецоперації» — експерт

Заявкою в члени НАТО Україна поставила остаточну крапку в результативності так званої «спецоперації» президент рф в. путіна.

Ігор Чаленко
Ігор Чаленко

Про це під час етеру на i-ua.tv розповів політолог Ігор Чаленко.

«Ідеї посадити в. путіна та В. Зеленського за один стіл перемовин до саміту G20, або в Туреччині, повністю зірвані. Тому не бачу жодних шансів говорити про перемир’я. Для того, щоб проводити перемовини по гарантіям безпеки, там потрібні більш прикладні кроки. Стосовно курсу на НАТО, маємо усвідомлювати, що Україна хоче вступити туди за пришвидшеною процедурою, як Фінляндія та Швеція. Раніше було прописано, що Україна вступить до НАТО шляхом ПДЧ, а зараз Україна переглядає цей пункт. Також треба усвідомлювати, що попереду НАТО буде зміна влади, відповідно Генсек НАТО Столтенберг піде. Україна вже готує свою позицію до того, як в НАТО пройдуть реформи. Ми все зробили вчасно», — каже експерт.

За його словами, США за те щоб прийняти Україну до НАТО, є проблеми з європейськими країнами.

«Заявкою в члени НАТО Україна поставила остаточну крапку в результативності так званої „спецоперації“. Адже в. путін вторгся в Україну, щоб наша країна не увійшла до Альянсу, а завершилося тим, що Україна подала заявку на вступ до НАТО. Це показує що російські солдати гинули просто так півроку та росіяни змушені затягувати паски через санкції просто так. Тому Україна поставила вчасно цю крапку. Адже в. путін не хоче завершувати війну. А Україна зараз показує для чого взагалі було створено НАТО», — резюмує експерт.