На Бериславщині в Херсонській області звільнені 56 населених пунктів

Станом на 4 жовтня в Бериславському районі Херсонщини звільнені 56 населених пунктів.

Звільнена Нововоронцовка в Бериславському районі
Звільнена Нововоронцовка в Бериславському районі

Про це Суспільному розповів голова Бериславської РВА Володимир Літвінов.

За його словами, у Бериславському районі до повномасштабного вторгнення було близько 96 тисяч населення. Понад 50% жителів району виїхало.

«До Високопілля починають потроху повертатися люди, а також у Нововоронцовку. Наразі населені пункти звільняються один за одним. Наші збройні сили потихеньку просуваються», — говорить Володимир Літвінов.

Голова Бериславського РВА говорить, що на 70−80 відсотків зруйнована Високопільська громада — адміністративні та приватні будинки. Майже на 40 відсотків зруйнована і Нововоронцовка.

«Найбільше постраждала Високопільська громада. Це поки те, що ми бачимо. Будемо дивитися, що далі, як будуть звільнятися села. У Високопіллі проблеми з газом і водою. Електромережі всі повністю зруйновані, у Нововоронцовці — світло є. У Кочубеївці — у них є все: централізоване водопостачання, електроенергія. Там все спокійно і добре. У Високопіллі вже зв"язалися з підприємцями, вони хочуть там налагодити магазин. Просять генератор, тому ми допоможемо. Треба, щоб доставляли туди продукти», — розповів Володимир Літвінов.

За словами Володимира, в села, які були не окуповані, доставляли пенсії.

«У Високопілля пів року не возили пенсію. У цьому місяці перший раз туди доставили її. В інші села, які були не окуповані, куди військові дозволяли, пенсії доставляли. Більш — менш пенсія доставлялася по всім населеним пунктам, які не обстрілювалися», — сказав Володимир Літвінов.