США нададуть Україні 55 мільйонів доларів: куди підуть кошти

США через USAID нададуть 55 мільйонів доларів Україні. Цими коштами вони допоможуть нашій державі підготуватися до зими.

Саманта Павер
Саманта Павер

Про це повідомила голова Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Павер. 6 жовтня вона прибула до Києва.

США нададуть Україні 55 мільйонів доларів

За словами Павер, ця допомога забезпечить ремонт і технічне обслуговування труб та іншого обладнання, необхідного для опалення домівок, лікарень, шкіл і підприємств по всій Україні.

Нову допомогу USAID отримають до 7 мільйонів українців у 19 регіонах. USAID також забезпечить генераторами електроенергії та альтернативними джерелами палива лікарні, центри для внутрішньо переміщених осіб та притулки для соціально незахищених громадян, допомагаючи забезпечити українцям доступ до теплого житла взимку.

Допомога буде насамперед націлена на регіони України, які постраждали через агресію росії, зокрема, Чернігівська, Харківська, Київська, Миколаївська, Одеська, Запорізька та Житомирська області.

Нове фінансування надається на додаток до допомоги USAID енергетичному сектору України з початку повномасштабного вторгнення рф та допоможе Україні забезпечити постійне постачання опалення та гарячої води своїм громадянам, — заявили у USAID.

Читайте також