Франція може передати Україні нову партію САУ Caesar — Макрон

Франція розглядає можливість надання Україні нової партії САУ Caesar. Глава держави Еммануель Макрон пообіцяв продовжити підтримку нашої країни у оборонному та фінансовому планах.

Франція може передати Україні нову партію САУ Caesar — Макрон

Із відповідними заявами Макрон виступив на прес-конференції після засідання першого саміту Європейської політичної спільноти. Перша його зустріч відбулася у чеській Празі 6 жовтня.

«Ми обговорюємо цю тему щодо кількох механізмів, ми дійсно працюємо над кількома запитами з кількома державами-членами Європейського Союзу, зокрема щодо нових гармат Caesar», — сказав Макрон, підтвердивши, що Києву передадуть більше військової техніки для протидії росії.

Президент додав, що Франція продовжуватиме допомагати Україні у війні проти рф, зокрема військовим обладнанням та навчанням українських воїнів.

Він зазначив, що рух у цьому напрямку триватиме на основі запитів, сформульованих та дуже тісно узгоджених як із членами Європейського Союзу, так і з іншими партнерами, наприклад, Великобританією.

Макрон звернув увагу, що всі 44 країни на саміті «чітко висловили засудження російської агресії». Примітно, що росія стала єдиною великою державою на континенті, яку не покликали на саміт, як і Білорусь.