МОЗ заборонило в Україні 35 лікарських засобів, які вироблялися за участю компаній рф

Комісія МОЗ України з припинення дії реєстраційного посвідчення визначила перелік із 35 лікарських засобів, які підлягають тимчасовій забороні застосування, оскільки виробляються за участі суб’єкта господарювання, розташованого на території рф.

МОЗ заборонило в Україні 35 лікарських засобів, які вироблялися за участю компаній рф

Мова йде про 35 медпрепаратів, заявником яких є компанія ВАТ Гедеон Ріхтер з Угорщини, повідомили у МОЗ.

У Міністерстві додали, що в Україні є достатньо аналогів препаратів, ліцензія яких підлягає відкликанню — тож громадяни будуть забезпечені необхідними лікарськими засобами.

«Ми маємо тиснути на ворога за всіма фронтами. Неприпустимо спонсорувати тероризм та продовжувати купляти ліки, фінансуючи тим самим країну-агресора, яка витрачає ці кошти на ракети й дрони-камікадзе, що летять на нашу землю. При цьому український ринок медикаментів має достатньо аналогів лікарських засобів, ліцензії на які ми відкликаємо. Тож пацієнти матимуть доступ до необхідного лікування», — зазначив перший заступник міністра Олександр Комаріда.

Він також додав, що критерії, відповідно до яких ухвалюються рішення про відкликання ліцензій, є максимально прозорими та рівними. Крім того, щоб забезпечити об'єктивність, МОЗ готове обговорити їх з усіма зацікавленими сторонами.

МОЗ опублікував список заборонених лікарськах засобів, серед них: Нормодипін, Калумід, Стугерон, Гропринозин, Синглон, Диротон.