Україна кардинально переломила ситуацію за 8 років, — експерт про ставлення світу до війни в Україні

Фактично, українці кардинально переломили ситуацію за ці понад 8 років, бо більшість країн підтримали резолюцію на Генеральній Асамблеї ООН.

Ігор Чаленко в програмі "Точка зору"
Ігор Чаленко в програмі "Точка зору"

Про це заявив політолог Ігор Чаленко в програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

Він вважає, що красномовним було вчорашнє голосування на Генасамблеї ООН, коли лише 5 держав, включно з росією, проголосували проти резолюції щодо територіальної цілісності України. Ці держави повністю наклали всю відповідальність на росію за те, що відбувається, зокрема псевдореферендуми.

«Я порівняв голосування, яке було в березні 2014 року стосовно спроби анексії АР Крим, і зараз. Фактично, ми переломили кардинально ситуацію за ці понад 8 років, бо кількість країн, які підтримали резолюцію, яка набагато жорсткіша, ніж аналог 2014 року, збільшилася на 38%. А кількість країн, які не підтримали, зменшилася в рази. Поступ іде в бік країни, звичайно, повільний, але він присутній», — зауважив гість випуску.

Окрім цього, він вважає, що Україна є предметом політичних спекуляцій під час передвиборчої кампанії на проміжних виборах до палати представників у США, що відбудеться в листопаді.

«Адміністрація чинного президента Байдена підтримує Україну і виділяє десятки мільярдів доларів на підтримку нашої держави як у військовому платі, так і з точки зору компенсації дефіциту державного бюджету. Це є червоною ганчіркою для опозиційних сил всередині країни», — пояснив політолог.

За його словами, Трамп грає в бік країни-агресора: «Я думаю, якщо війна продовжиться, то в подальшому, в наступному році особливо, тема України ще гучніше звучатиме у внутрішньополітичній істерії республіканців. Хоча соціологія показує, що більшість в країні підтримує подальшу підтримку у цій війні».

Ігор Чаленко підкреслив, що основна мета України сьогодні збереження тієї підтримки, яка є на сьогоднішній момент.