У білорусь прибули перші ешелони військ рф для Регіонального угруповання сил

У білорусі заявили про прибуття перших ешелонів військ рф, які мають «обороняти білоруські кордони».

Війська рф, які прибули в білорусь
Війська рф, які прибули в білорусь

Міністерство оборони білорусі заявило про прибуття перших ешелонів військ рф для так званого Регіонального угруповання сил. Його створення пояснили «нарощуванням військового потенціалу НАТО» біля кордонів білорусі.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони білорусі.

Напередодні заступник начальника Генштабу ЗС білорусі Віктор Тумар поскаржився, що у Польщі та країнах Балтії удосконалюється військова інфраструктура, а у прикордонних регіонах формуються з'єднання, що мають у своєму складі сучасне наступальне озброєння.

«Ці факти свідчать про нарощування загрози в галузі військової безпеки білорусі та Союзній державі, що потребує вживання негайних заходів», — заявив він.

Так, для «забезпечення паритету у сфері військової безпеки» та «підтримки миру у білорусі» ухвалили рішення про створення Регіонального угруповання військ. Його основу складатимуть Збройні сили білорусі за штатом мирного часу, а також окремі військові формування рф.

У білорусі заявили, що це регіональне угрупування сил «Союзної держави» «є суто оборонним проєктом» для посилення охорони та оборони держкордону «для зниження військової активності в прикордонних районах».