рф планує переобладнати білоруські літаки Су-25 під ядерну зброю

рф планує переобладнати білоруські Су-25 під ядерну зброю. Усе через нібито можливе «просування ядерної інфраструктури НАТО на схід».

рф планує переобладнати білоруські літаки Су-25 під ядерну зброю

Під час засідання першого комітету ГА ООН заступник голови російської делегації Костянтин Воронцов заявив про те, що Росія передасть Білорусі комплекси «Іскандер-М» подвійного оснащення та переобладнає частину білоруських літаків Су-25 під технічну можливість нести ядерну зброю.

«На даному етапі йдеться виключно про передачу Республіці Білорусь комплексів Іскандер-М подвійного оснащення з ракетами у звичайному спорядженні, а також надання частини білоруських літаків Су-25 технічної можливості нести ядерну зброю», — заявив Воронцов.

За словами заступника голови делегації росії, передача Білорусі технологій з переобладнання літаків у носіїв ядерної зброї не передбачається.

Такі дії, як зауважив Воронцов, пов'язані з можливим нібито просування ядерної інфраструктури НАТО на схід. Він відзначив, що у Польщі протягом декількох років заявляють про прагнення підключитись до спільних ядерних місій.

«Це, безумовно, враховувалося росією та Білоруссю під час розгляду питання про контрзаходи», — сказав Воронцов.

Водночас Воронцов зауважив, що оснащування Білорусі ядерними боєзарядами нібито не планується.