Світ має примусити рф до миру та уразити її вогневі позиції — Микола Голомша

Проти росії, за законодавством ООН, мають вчинити акти примушування до миру та уразити її вогневі позиції.

Микола Голомша
Микола Голомша

Про це повідомив перший заступник Генерального прокурора України в 2014-му році, а нині заступник командира добровольчого батальйону Микола Голомша.

«Якщо поглянути на розподіл сил ООН, то можна прийти до висновку, що там дуже великий сегмент присутності російських людей. Наприклад, комісія з прав людини у Швейцарії очолює полковник ФСБ. Це при тому, що рф виключили з комісії з прав людини. Але полковник ФСБ у Швейцарії вирішує, хто має очолювати місію безпеки та прав людини в Україні. Тому всі представники були лояльні до рф. Ніхто не говорив про зупинення бойових дій в Україні. Тобто цей цинізм й нівелювання права, як такого проходить через меркантилізм, який проник наскрізь у світову систему права, а також світові правозахисні організації», — каже М. Голомша.

За його словами, в світі сьогодні править не право, а технології. Вони дуже потужно фінансуються російською федерацією.

«Тому коли рф анексувала Крим та напала на наші території, всі обирали позиції моя хата з краю. Ніхто не підтримував Україну. Деякі країни почали говорити, що це внутрішній конфлікт. Адже дуже потужно працювала російська пропаганда. В рф „впихали“ в голову світовій спільноті брехливу інформацію та спотворювали факти, а Україна була слабенька в плані інформаційного захисту. Тому система права, яка була сформована після Другої світової війни потребує змін. Адже вона не модернізувалася, та не йшла в ногу з часом. Ніхто не працював на те, щоб ця система діяла. Вона була повинна діяти по відношенню до Грузії, Абхазії до Придністров’я, до Сирії та не дати змогу бомбити людей. Ізувір, який керує операцією в Україні, розвалив Алеппо, зрівнявши його з землею. Світ на це не реагував. Тому виникає питання на яких підставах рф перебуває в Радбезі ООН? Тому немає законних важелів на погляд керівництва ООН, щоб поставити рф в рамки. Це свідчить про деградацію керівництва ООН. Адже проти країни агресора за законодавством мають вчинити акти примушування до миру. Зокрема, це дає підставу світові вражати вогневі позиції країни агресора», — резюмує експерт.