Економіст розказав, які санкції знищать рф та зупинять війну

Кожен день війни раші проти України має коштувати їй 1 млрд доларів.

Олександр Савченко
Олександр Савченко

Про це під ча ефіру на i-ua.tv заявив економіст Олександр Савченко.

«Захід протягом лічених днів має застосувати такі санкції проти раші.. Відключити від свіфту всі банки раші, включаючи центральний банк. Конфіскувати всі залишки доларів та євро на коррахунках всіх російських банків. Запровадити антивоєнне мито на весь експорт раші у розмірі 35%. Запровадити антивоєнний дисконт у розмірі 50% від світових цін на експорт рашистської нафти (але не більше 40 дол за барель нафти), причому половину різниці між світовою та фактичною ціною продажу має йти до спеціального міжнародного фонду допомоги Україні — на фінансування ЗСУ, розбудову української економіки та фінансування дефіциту бюджету України" — каже О. Савченко.

За його прогнозами, завдяки таким санкціям ВВП раші рухне на 40% і війна закінчиться за два місяця. «Щоб закінчити з рашою ще швидше на додаток до цих санкцій, США, Британія та ключові країни ЄС разом з Японією та Швейцарією мають націоналізувати вже заарештовані золотовалютні резерви раші та її олігархів (приблизно на суму 350 млрд. дол). Стосовно цих коштів треба застосовувати таку процедуру додаткових санкцій:

1. Кожен день війни раші проти України має коштувати їй 1 млрд дол.

2. Кожна випущена ракета чи дрон по території України має коштувати їй 100 млн дол.

3. Кожна скинута бомба на Україну також 100 млн. дол.

4. Кожен вбитий рашистами цивільний українець 100 млн. дол.

«Половина цих коштів має йти до спеціального міжнародного фонду допомоги Україні у реальному масштабі часу. Коли Путін зрозуміє, що кожен проданий барель рашистської нафти чи кожен день війни роблять Україну сильніше, що Раша, запускаючи ракети чи дрони по Україні, сама рефінансує свою поразку, він зупинить війну, він не буде далі вимагати запускати ракети по цивільному населенню», — підкреслює експерт.

За його словами, проти Ірану та інших країн, які допомагають раші зброєю треба також запровадити санкції.

«Причому формула має бути дуже проста. Поставив, скажімо, Іран дронів на 10 млн. дол, тоді штрафні санкції мають бути у 100 разів більше — 1 мільярд. Не сплатили, заводи мають бути зруйновані», — резюмує експерт.