Протягом наступних шести тижнів ЗСУ має всі шанси досягти успіхів на півдні та сході — The New York Times

Згідно з оцінками американської розвідки, в українських військових є вікно можливостей досягти успіхів проти російської армії протягом наступних шести тижнів, якщо вони зможуть продовжити наступ на півдні та північному сході до того, як погодні умови змусять протиборчі армії зупинитися і перегрупуватися.

ЗСУ має всі шанси досягти успіхів на півдні та сході
ЗСУ має всі шанси досягти успіхів на півдні та сході

Американські офіційні особи кажуть, що ймовірність розвалу російських військ, яка дозволила б Україні захопити ще одну величезну територію, подібну до тієї, на яку вона забала назад минулого місяця, мала. Але окремі російські підрозділи можуть зламатися перед постійним тиском України, що дозволить київській армії продовжувати відвойовувати міста на Донбасі та потенційно захопити місто Херсон, головну нагороду у війні.

Незважаючи на те, що американські та українські чиновники не роблять точних прогнозів, вони кажуть, що бойові дії, ймовірно, триватимуть ще кілька місяців, незважаючи на те, що останнім часом війна йде на користь Україні. І зміни можуть стати особливо актуальними для зміни траєкторії конфлікту: складніші бойові умови в грудні, ступінь готовності президента в. путіна до ескалації боротьби, чи вдасться зберегти єдність Європи цієї зими як енергію. різке зростання цін і потенційна зміна політичної ситуації в Сполучених Штатах, що може призвести до зменшення військової підтримки України.

Частина складності оцінки воєнного часу полягає в тому, що війна проходила через різні фази, то одна сторона, то інша мала перевагу. Українці перемогли росіян у битві за Київ, лише щоб побачити, як росія йде вперед під час жорстоких боїв на Донбасі влітку.

Останніми днями бої загострилися. Тим не менш, військові аналітики кажуть, що Україна має імпульс на своєму боці, який дає їй шанс визначити, на чому вона хоче зосередити зусилля для повернення території.

«Тут є українське вікно можливостей», — сказав Мейсон Кларк, російський військовий аналітик з Інституту вивчення війни. «Українці мають свободу вибирати, куди вони збираються атакувати».