В Україні закінчуються ракети для систем ППО — WP

В Україні на сьогодні недостатньо систем протиповітряної оборони для прикриття всієї країни, а до існуючих систем уже закінчуються ракети.

В країні закінчуються ракети для систем ППО
В країні закінчуються ракети для систем ППО

В Україні на сьогодні недостатньо систем протиповітряної оборони для прикриття всієї країни, а до існуючих систем уже закінчуються ракети. Про це повідомляє газета Washington Post, посилаючись на українських військових та політиків.

Газета наводить слова капітана Збройних сил України Володимира Кліміна, який заявляв, що обхід української ППО вдається за рахунок розвідданих та інформації про ландшафт.

WP пише, що більшість систем протиповітряної оборони — це радянське виробництво, тобто їм уже щонайменше 30 років.

«Наразі наша ППО — це буквально хлопець із «Стінгером», — цитує видання виконавчого директора Центру протидії корупції в Україні Дар'ю Каленюк.

Газета також повідомила, що на застарілість української протиповітряної системи поскаржився і начальник підготовки зенітно-ракетних військ України Денис Смажний, який, за даними видання, перебуває за кордоном та навчається керувати NASAMS.

«Нам необхідно замінити наші старі системи, тому що зовсім скоро вони перестануть справлятися з цілями. Також у нас закінчуються ракети», — зізнався Смажний.

Оглядачі газети наголошують, що Україна потребує ППО західного виробництва, щоб закрити проломи у зоні покриття.


Джерело: WP