путін може використати можливе продовження «зернової угоди» для впливу на саміті «Великої двадцятки»

володимир путін, ймовірно, використає можливе продовження «зернової угоди» як важіль впливу та спосіб домінувати на саміті «Великої двадцятки» в Індонезії наступного місяця.

путін може використати можливе продовження «зернової угоди» для впливу на саміті «Великої двадцятки»

Про це повідомляє Reuters з посиланням на європейського дипломата.

За словами дипломата, путін все ж відвідає саміт G20 на острові Балі, який розпочнеться 15 листопада. Офіційно кремль поки не підтвердив присутність на заході президента рф, а сам путін 14 жовтня казав, що ще не прийняв остаточного рішення щодо цього.

Якщо президент росії приїде, це буде перший з початку повномасштабної війни глобальний саміт, який путін відвідає спільно із західними лідерами, включно з президентом США Джо Байденом.

Дипломат сказав, що «зернова угода» буде центральною темою цього саміту G20, і «всі намагатимуться переконати путіна продовжити її».

«Це спосіб для росіян мати вплив на саміті G20, але пролонгація або довгострокове продовження зернової угоди їм нічого не коштує», — додав він.

На думку дипломата, зрештою росія дозволить продовжити угоду на чотири місяці або навіть піде на більш тривалу пролонгацію, оскільки «не захоче зіткнутися з міжнародним осудом припинення зернової угоди».

«Це перша велика подія з початку війни, і кожен глава держави, який хоче бути посередником, починаючи з президента Макрона, зробить крок до готельного номера путіна, щоб стати посередником, який переконав путіна продовжити зернову угоду. На цьому саміті путін буде керувати», — вважає дипломат.