Планується новий залізничний маршрут між Польщею та Україною: подробиці

Польща готова допомогти Україні в повоєнній відбудові аеропортів та залізничного сполучення, а також створити новий маршрут, який з’єднає українські та польскі міст.

Новий залізничний маршрут між Польщею та Україною
Новий залізничний маршрут між Польщею та Україною

Про це заявив заступник міністра фондів та регіональної політики Польщі Марцін Горала на зустрічі з послом України в Польщі Василем Зваричем.

Про це передає прес-служба міністерства.

«Окрім залізничного сполучення на шляху Варшава-Київ через Ягодин, ми хочемо запропонувати новий маршрут, який з’єднає польські та українські міста. Компанія Centralny Port Komunikacyjny планує побудувати залізничну лінію Люблін -Замостя — Белжець до польсько-українського кордону. Такий маршрут з українського боку міг би пролягати через Раву Руську до Львова та Києва. У перспективі також можна буде розширити його на схід від Карпат до чорноморських портів України та Румунії», — повідомив Горала.

У зустрічі з послом України в Польщі також взяв участь президент ДП «Польські аеропорти» Станіслав Войтер. Обидві сторони домовилися продовжити роботу над розробкою можливої цільової моделі співпраці в цьому напрямку.

«Ми бачимо низку можливостей для підтримки України у сфері широкого розуміння повоєнної відбудови українських аеропортів. Ми підтримуємо постійний контакт з представниками Асоціації „Аеропортів України“, а також безпосередньо з українськими аеропортами. Ми також можемо запропонувати їм наші експертні консультаційні послуги щодо інвестицій, пов’язаних з аеропортами, та планування їх подальшого розвитку», — зазначив Горала.