Трудова мобілізація — це інструмент поневолення, — експерт

Трудова мобілізація — це питання диктатури та інструмент поневолення співгромадян у державі.

Юрій Смелянський у програмі "Точка зору"
Юрій Смелянський у програмі "Точка зору"

Про це заявив економічний експерт Юрій Смелянський у програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком.

У новому випуску обговорили економічний стан України та безробіття під час російсько-української війни, а також про доречність «трудової мобілізації»: «На мою думку, влада діє дуже логічно. Просто їхня логіка не відповідає нашій логіці. Питання в цілях, які ставляться».

«Трудова мобілізація — це питання диктатури, інструмент поневолення співгромадян у державі, бо влада чином заявляє: будете робити те, що ми вам скажемо, — сказав він — Сьогодні влада намагається довести суспільству, що всі негаразди пов'язані лише з одним фактором — кацапи руйнують економічну інфраструктуру України. Але це не так».

Звісно, багато проблем в Україні наразі пов'язані з російським вторгненням, каже експерт, проте є й внутрішній ворог. Однією з причин нападу кремля стало розуміння, що Україна вже «послабла настільки, що не буде можливості боротися проти російської навали».

Він згадав ще одну цифру — 30% падіння ВВП.

«Тобто кожен працюючий в Україні генерував один відсоток ВВП? Це брехня. Інше питання — довіра до відсотка рівня безробіття. У мене виникає питання — яким чином це підраховувалося? Бо пару сотень тисяч пішли до лав ЗСУ і тероборони, в тому числі це були люди, які не мали роботи. Частина — ті, хто працював, але тоді звільнилися ці робочі місця. До 6 млн українців виїхало з території до інших держав. Мені цікаво, ці люди враховуються у розрахунках?», — наголосив гість програми.

У додаток, Юрій Смелянський заявив, що українці мають знати та захищати свої економічні права.

Рекомендовані публікації