Google створив інструмент для видалення з мережі інформації про людей

IT-фахівці Google створили новий інструмент, який дає можливість видалити користувацькі дані із результатів пошуку. Варто зазначити, що його вперше представили на конференції I/O 2022 в травні.

Google створив інструмент для видалення з мережі інформації про людей
Google створив інструмент для видалення з мережі інформації про людей

Редакція іноземного видання 9to5Google звернула увагу на те, що у застосунку Google на Android з’явилася нова вкладка «Результати про вас» (Results about you).

За словами журналістів, цей новий пункт меню відправляє користувачів на сторінку, на якій пояснюється, як можна запросити у Google видалення результатів пошуку, що містять номер телефону, домашню адресу, адресу електронної пошти або іншу особисту інформацію. Там же можна ознайомитися з усіма вашими даними, які наразі доступно у видачі.

Після того як виберете, що ви хочете видалити, Google попросить вказати причину і після покаже статус вашого запиту — «Схвалено» або «Виконується».

Що важливо розуміти, такі дані видаляються тільки з пошукової видачі та видалення контактної інформації з пошуку Google не видаляє її з інших сайтів. З цією метою необхідно зв’язатися безпосередньо з хостинговим сайтом, який поширює ваші дані.

Інструмент ручного видалення поки тільки почав розходитися. У разі нагальної потреби видалити дані ви можете відправити запит з цієї сторінки, на якій детально описана політика Google щодо видалення особистої інформації.