У студентів з’явився шанс на виїзд з України для навчання: від чого це залежить

Петицію з проханням офіційно дозволити виїзд з України здобувачам освіти за кордоном розглянув президент

У студентів з'явився шанс на виїзд з України для навчання
У студентів з'явився шанс на виїзд з України для навчання

Через воєнний стан в Україні та оголошену загальну мобілізацію студентам-чоловікам, які навчалися у закордонних університетах, заборонили вільний виїзд з країни. Таке рішення влади викликало хвилю обурень серед українців та призвело до створення петиції з вимогою переглянути заборону. Після того, як документ набрав понад 25 тисяч голосів, на нього відреагував президент України Володимир Зеленський.

Судячи з відповіді глави держави, у студентів закордонних вишів може з'явитися шанс на вільний виїзд з України, якщо таке рішення вважатиме доцільним Кабмін.

«З метою належного опрацювання питання щодо реалізації прав на свободу пересування громадян, які є здобувачами професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, з урахуванням спроможностей Збройних Сил України та інших військових формувань повноцінно виконувати покладені на них завдання в умовах воєнного часу, мною скеровано звернення Прем’єр-міністру України Д. Шмигалю з проханням комплексно опрацювати електронну петицію та поінформувати її автора про результати», — відповів Зеленський.

Рекомендовані публікації