Перші «Аптечки школярам» отримали п’ять шкіл

Компанія «SOCAR Energy Ukraine» передала п’яти школам (місто Київ, Київська, Львівська, Одеська, Черкаська області) 234 медичні набори для учнів. Збір коштів ще триває, долучитися до ініціативи «Аптечка для школярів» може кожен охочий.

Перші «Аптечки школярам» отримали п’ять шкіл

27 жовтня 2022 року представники МОН, ГО «Безбар'єрність», «SOCAR Energy Ukraine» та «dobro.ua» відвідали столичну гімназію, де особисто передали медичні набори.

До кожного медичного комплекту входить інструкція із психологічної допомоги для учнів та персоналу шкіл. Рекомендації створені в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської у Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, розроблення якої координує Міністерство охорони здоров’я України за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

«Укотре українці довели, що ми завжди згуртовані і готові допомогти. Завдяки партнерам нам вдалося реалізувати проєкт із забезпечення школярів аптечками, що допоможуть врятувати життя у разі небезпеки. Лише за місяць зібрали 420тис. грн, на ці кошти закупили та передали школам 324 медичних набори. Хочу наголосити, що збір триває, ми плануємо допомогти й іншим школам. Тож приєднуйтесь до збору коштів!» — наголосив Ігор Орлов, директор мережі «SOCAR Energy Ukraine».

Партнером проєкту «SOCAR Energy Ukraine» є благодійна платформа «dobro.ua», експертну підтримку надає Міністерство освіти і науки України.

«Безперечно, безпека усіх учасників освітнього процесу — єдина умова, за якої учні та вчителі можуть перебувати у школі. Для цього ми спільно з освітянами та територіальними громадами працювали над облаштуванням укриттів. У той же час в укритті і школі обов’язково повинна бути аптечка, щоб у разі необхідності можна було надати першу медичну допомогу. Дякую ініціаторам проєкту SOCAR Energy Ukraine та dobro.ua за небайдужість і підтримку дітей та вчителів», — зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Директорка благодійної платформи «dobro.ua» Ірина Гуцал наголошує на важливості максимального забезпечення освітнього процесу необхідними засобами безпеки.

«Важливим для нас завданням є не лише вирішення нагальних проблем, але й дії на випередження. Спільний проєкт уже допомагає підготувати українських школярів до суворих реалій під час війни. Наші зусилля спрямовані на те, щоб діти знали, як діяти у разі загрози, та мали усі необхідні засоби. Вдячні клієнтам SOCAR, які продовжують турбуватися про наших дітей», — Ірина Гуцал, директорка благодійної платформи «dobro.ua».