Українцям запропонували в Дії обрати членів журі Нацвідбору на Євробачення 2023

Організатори Нацвідбору на Євробачення 2023 спільно з Мінцифрою та МКІП запропонували українцям самим визначитися зі складом журі конкурсу, що обиратиме представника України на Євробаченні в Ліверпулі.

Українцям запропонували в Дії обрати членів журі Нацвідбору на Євробачення 2023

У застосунку Дія запустили опитування, в якому українцям запропонували самим обрати склад журі Нацвідбору на Євробачення 2023. На вибір запропонували дев’ять українських артистів.

Це співачка і переможниця Євробачення 2016 Джамала, що кілька разів брала участь у журі Нацвідбору у попередні роки, співак і продюсер Михайло Хома (Dzidzio), співачка Тіна Кароль, що представляла Україну на Євробаченні 2006 і двічі брала участь у журі Нацвідбору, співачка Злата Огневіч, що виступала від України на Євробаченні в 2013 році, співачка Катерина Павленко, солістка гурту GO_A, який виступав на Євробаченні в 2021 році, Юлія Саніна — фронтвумен рок-гурту The Hardkiss, Костянтин Томільченко, креативний продюсер, суддя шоу Танцюють всі і режисер-постановник номерів Джамали та GO_A на Євробаченні, лідер гурту Антитіла Тарас Тополя та Валерій Харчишин, лідер гурту Друга Ріка.

Опитування триватиме з 31 жовтня до 7 листопада. Взяти участь в опитуванні зможе кожен охочий. Три кандидати, які наберуть найбільше голосів, увійдуть до складу журі Нацвідбору. Журі разом із українцями визначить, хто з виконавців, що змагатимуться у фіналі Національного відбору, виступить від України в Ліверпулі у 2023 році. Конкурс пройде в Києві 17 грудня в укритті.