Справа Богуслаєва: влада ще з 90-х років озброювала рф для війни проти України

Справа президента підприємства «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва свідчить про те, що влада ще з 90-х років озброювала росію для війни проти України.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру на i-ua.tv розповів суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін.

«Може виявитися, що всі дії Богуслаєва були в рамках нормативних положень, які на той час були ухвалені нашою владою. Чи здали ми ядерну зброю законно з точки зору формального закону? Є конкуренція між поняттям право та закон. Тобто закон може бути не правовим. А тепер щодо „Мотор Січі“. Ми що не знали, що вона імпортує двигуни в інші країни? До речі, вони можуть знаходитися під санкціями. Крім того, Мотор Січ поставляла не тільки двигуни для вертольотів. Адже, є ще танкові двигуни й так далі. Ми, що не знали, що Богуслаєв був вмонтований в російсько- радянську систему. Про це ще говорили у середині 90-х та кінці 90-х. При цьому прикривалися, що у нас єдиний народно- господарський комплекс, в нього вмонтовані, і нам буде боляче розривати зв’язки. А тепер нам не боляче? Скільки загинуло людей та зруйновано економіки? Може тоді треба було ввести економіку в штопор? Може ще тоді треба було ввести шокову терапію, як це було зроблено в Польщі», — зазначає експерт.

Він зазначив, що Україні нав’язували, що вона крім російських ринків нікому не потрібна, але це неправда.

«Зараз у нас „Укроборонпром“, а раніше це був Укрспецекспорт. Підприємство було конкурентоздатним. Проте колобаранти казали, що наша продукція нікому не потрібна і на це вкидалися великі кошти», — зазначає експерт.

За його словами, націоналісти попереджали про загрозу для України з боку рф. Адже московський імперський дух не може існувати без захоплення України.

«Тому рано чи пізно 2014 та 2022 роки повинні були наступити. Але ми не готували захищати свою країну, а озброювали рф для війни проти України. Хоча екс- президентів України Кравчука та Кучму попереджали про напад росії. В тому числі їх попереджали і про Богуслаєва. Чи може вони не знали, що Медведчук це ворог України? Тож відсутність стратегічного мислення у влади, щоб виявити, хто працює проти України, призвело до війни», — резюмує експерт.