ОАЕ та США планують інвестувати 100 млрд доларів у проєкти чистої енергетики

Об’єднані Арабські Емірати і Сполучені Штати підписали угоду про партнерство, щоб стимулювати інвестування 100 млрд доларів у проєкти «чистої» енергетики та додати 100 гігават «зеленої» енергії в усьому світі до 2035 року, повідомляє Reuters.

ОАЕ та США планують інвестувати 100 млрд доларів у проєкти чистої енергетики

«Разом ми будемо стимулювати масштабні інвестиції в нові енергетичні технології в наших в країнах, у всьому світі й в економіках, які розвиваються», — заявив представник США з питань енергетики Амос Хохштайн.

Партнерство «об'єднає та стимулюватиме» фінансування приватного і державного секторів та підтримку інновацій у сфері «чистої» енергії, керування викидами вуглецю та метану, передових реакторних установок, зокрема й невеликих модульних реакторів, а також декарбонізації промисловості і транспорту.

Відповідно до цієї ініціативи ОАЕ і Сполучені Штати нададуть технічну допомогу, допомогу в керуванні проєктами та фінансування комерційно й екологічно стійких енергетичних проєктів в інших країнах.

«Для енергетичного переходу потрібен реалістичний, практичний та економічно життєздатний план, щоб забезпечити кліматичний прогрес разом з енергетичною безпекою й інклюзивним економічним зростанням», — сказав Султан Аль Джабер, міністр промисловості та передових технологій ОАЕ і спеціальний представник з питань зміни клімату.