ЮНІСЕФ закупив для українських служб у справах дітей планшети

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закупив для фахівців українських служб у справах дітей п’ять тисяч планшетів.

ЮНІСЕФ закупив для українських служб у справах дітей планшети

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

«ЮНІСЕФ об’єднує зусилля з Міністерством соціальної політики, щоб забезпечити комплексну підтримку працівників соціальної сфери по всій країні, які продовжують надавати послуги сім’ям з дітьми в умовах війни», — вказується в повідомленні.

Зокрема, ідеться про розширення електронної системи кейс-менеджменту, яка надасть можливість спростити документування та запровадити цифрові соціальні послуги. ЮНІСЕФ допомагає забезпечити соціальних працівників технічним обладнанням для цифровізації роботи.

На прохання Міністерства соціальної політики, ЮНІСЕФ закупив п'ять тисяч планшетів, що мають полегшити роботу фахівців із соціальної роботи та служб у справах дітей. Вже почалася доставка планшетів у регіони.

Також повідомляється, що з початку повномасштабної війни ЮНІСЕФ забезпечив ноутбуками тисячу спеціалістів.

«Робота соціальних працівників в умовах війни набуває особливої актуальності. Разом із тим, надзвичайно сильно зростає навантаження на них. Тому є потреба допомогти їм додатковими знаннями, надати навички психологічної допомоги, забезпечити цифровими інструментами для полегшення роботи. Всі ці заходи є пріоритетами для нас та наших міжнародних партнерів. Ми вдячні ЮНІСЕФ за підтримку процесів розвитку соціальних послуг в Україні», — заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін заявив: «Нашим пріоритетом є зробити усе можливе, аби соціальні працівники мали доступ до сервісів, які допомагають їм виконувати свою роботу краще, а отже, забезпечувати кращу підтримку для дітей та сімей, з якими вони працюють».