Енергоатом на 50% підвищить посадові оклади атомникам ЗАЕС

Всім працівникам ВП ЗАЕС, які зберігають вірність країні, 10 квітня 2022 року були встановлені щомісячні надбавки в розмірі 20% від посадових окладів.

Енергоатом на 50% підвищить посадові оклади атомникам ЗАЕС

Про це повідомили в Енергоатомі.

Наразі сума нарахованих надбавок становить уже близько 500 млн грн і зберігається на спеціальному рахунку. Виплата повних нарахованих сум буде здійснена чинному персоналу ВП ЗАЕС одноразово у день звільнення станції від окупантів.

«Українські атомники продовжують мужньо працювати в умовах окупації ворогом найбільшої в Європі — Запорізької АЕС. Попри тортури та шантаж, до яких вдаються рашисти, персонал станції залишається вірним Україні та навіть у найскладніших ситуаціях на своєму, енергетичному, фронті захищає українську ЗАЕС, яка й надалі працюватиме згідно з українським законодавством, в українській енергосистемі», — йдеться в повідомленні.

Із 1 січня 2023 року працівникам тимчасово окупованої ЗАЕС, котрі відмовилися підписувати контракти з фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», яким керує Росатом, розмір цієї надбавки збільшать до 50%. Спільне рішення про це сьогодні, 7 листопада 2022 року, було підписане президентом ДП «НАЕК «Енергоатом» Петром Котіним та головою первинної профспілкової організації Енергоатома Олексієм Личом.