Вербували жінок для сексуальної експлуатації: повідомлено про підозру 9 особам

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру 9 особам, які у складі двох злочинних груп вербували жінок для сексуальної експлуатації за кордоном та в Україні.

Вербували жінок для сексуальної експлуатації: повідомлено про підозру 9 особам

За даними слідства, троє мешканців столиці спільно з громадянином Королівства Марокко підшуковували привабливих жінок серед колишніх учасниць конкурсів краси, ведучих популярних ток-шоу на телебаченні, інстаграм-блогерів та пропонували їм «працевлаштування» у Королівстві Марокко у модельному бізнесі. Проте, справжньою їх метою було переправлення дівчат за кордон для надання послуг інтимного характеру бізнесменам у Маракеші.

Кожен з учасників групи мав чіткі обов’язки. Один відповідав за оформлення віз, двоє інших — організовували переміщення жінок через кордон.

У ході проведення слідчих та оперативних заходів двоє учасників злочинної схеми були викриті під час спроби переправити через кордон 20 жінок. Наразі їм повідомлено про підозру за фактом торгівлею людьми (ч. 2 ст. 149 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

В ході документування цього злочину правоохоронці викрили ще одну групу, яка організувала в Києві та інших регіонах України діяльність з надання послуг сексуального характеру за грошову винагороду. Вони створили 10 «Telegram» каналів та 4 «WhatsApp» групи, за допомогою яких залучали дівчат до зайняття проституцією. Вартість інтимних послуг становила від 700 до 3000 доларів США за годину.

Групі осіб повідомлено про підозру у сутенерстві та втягненні особи у зайняття проституцією (ч. 2 ст. 303 КК України).