Українські полярники встановили біля станції «Академік Вернадський» вказівник на Херсон і Бучу

Українські полярники встановили біля станції «Академік Вернадський» вказівник на Херсон, який відрображає відстань до звільненого міста (14900 км). Він пофарбований у кольори державного прапора та має символ Херсонщини — кавун.

Українські полярники встановили біля станції «Академік Вернадський» вказівник на Херсон і Бучу

Про це повідомляє Національний арктичний науковий центр.

Табличку розмістили на спеціальному стовпі поблизу станції з показчиками різних населених пунктів: з яких родом наші полярники або які мають для них символічне значення. Зокрема, Київ, Черкаси, Харків, Вінниця, аргентинський порт Усвая, сусідня станція «Розера» тощо.

Віднині ж в Антарктиці є вказівник на Херсон — на честь повернення міста додому. Разом з ним учасники 27-ї УАЕ встановили також покажчик «Буча» — ще одного міста-героя України. Знак з'явився у день народження бучанця Євгена Прокопчука, який працював сисадміном 25-ї УАЕ і з перших днів повномасштабної війни пішов на фронт захищати Україну.

«Найближчим часом зимівники планують додати назви інших міст, які відважно протистояли російській навалі, насамперед Маріуполь. Окрім того, деякі вказівники будуть оновлені. Наприклад, Кіровоград декомунізують на Кропивницький, а Вінницю та Одесу зроблять українською транслітерацією», — йдеться в повідомленні.