Укрзалізниця потрапила в черговий скандал через військового ЗСУ: нові подробиці

У поїзді «Укрзалізниці» стався скандал: військового, який повертався зі служби на Донеччині додому — до Києва у відпустку, вигнали в тамбур, бо «від нього погано пахне». Захисник був змушений провести там сім годин.

Чоловік був вимушений 7 годин їхати в тамбурі
Чоловік був вимушений 7 годин їхати в тамбурі

За словами доньки військовослужбовця, провідникові на нього поскаржилися два чоловіки, які сиділи поруч в Інтерсіті з Дніпра 11 листопада.

«Замість того, щоб приймати вдячність від людей, які боронять Україну, дуже „ввічлива“ провідниця попросила його вийти в тамбур і спати там, бо від нього погано пахне», — розповіла на своїй сторінці в Instagram засновниця благодійного фонду «Країна нескорених» Любов Оліградська, до якої звернулися родичі постраждалого.

Інцидент швидко отримав розголос у Мережі та на нього відреагували в «Укрзалізниці». На офіційній сторінці компанії заявили, що розібралися в ситуації.

«Військового, який повертався додому, пасажири звинуватили у „поганому запаху“ і виставили в тамбур вагона. Наші стюарди недостатньо чітко зреагували на ситуацію і не помітили конфлікту, дозволивши захисникові провести решту подорожі в тамбурі», — повідомили в «Укрзалізниці».

За словами Оліградської, військовому, як вибачення, запропонували компенсувати квиток на поїзд та придбати ще один.

Скандал із військовим у поїзді «Укрзалізниці» отримав продовження. У компанії передивилися п'ять годин відео з камер у вагоні, де виник конфлікт. Там запевняють, що словесна перепалка трапилась між пасажирами до того, як провідник підійшла перевіряти квитки.

В «Укрзалізниці» стверджують, що працівники помітили засмученого військового вже в тамбурі. Після чого вони кілька разів зупинялись, пробували його заспокоїти та пропонували місце у вагоні першого класу. Що саме засмутило чоловіка, він не повідомляв.

«Наполягати й допитуватись вважали некоректним. Що саме сказали пасажири нашому військовому — ми достеменно не знаємо, хіба що він сам вирішить, що цим варто поділитись. Але зрозуміло одне: те, що він почув, його ранило», — пояснили в компанії.

Однак у коментарях на сторінці «Укрзалізниці» багато українців залишилися невдоволеними вирішенням конфлікту та вимагають звільнити провідницю.

«Я вважаю, що це не реакція на цю ситуацію, не вирішення цієї ситуації, а просто замилювання!»,

«Приєднуюся до тих, хто вимагає звільнити стюарда, вона на це заслуговує. Як же добре обіграли ситуацію, люди вигнали чоловіка в тамбур, а „добрі стюарди“ зробили медвежу послугу — дозволили переночувати в тамбурі. Сподіваюсь, що ця людина більше не буде працювати там»,

«Вимагаємо звільнити того бортпровідника!»,

«Потрібно звільнити цього працівника. І щоб цей працівник привселюдно попросив вибачення в Героя», — написали в коментарях.

Там додали, що після скандальної історії стюарди та провідники пройдуть тренінги з психологічної допомоги. Однак, як навчити всіх пасажирів чемності, в «Укрзалізниці» не знають.

«Якщо хтось розніжений їде зі своїм ноутбуком у нашому Інтерсіті, п'є собі гарячу каву і йому раптом заважає запахом військовий напроти, то єдине, що може він собі дозволити — то стулити свою пельку, закрити ноутбука, тихо вийти на найближчій зупинці і йти далі пішки», — написав директор філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» Олександр Петровський у своєму Facebook.

Рекомендовані публікації