Українські експерти вже працюють у Польщі на місці падіння ракети

Дмитро Кулеба повідомляє про те, що українські експерти вже працюють в Польщі на місці падіння ракети.

Місце падіння ракети в Польщі
Місце падіння ракети в Польщі

Про це поінформував Андрій Цаплієнко.

«Наші експерти вже в Польщі. Очікуємо на швидкий доступ у взаємодії з польськими правоохоронцями до місця інциденту», — зазначив Дмитро Кулеба.

Україні потрібна лише правда про цей удар. Якщо на сто відсотків буде доведено, що двох людей у братній Польщі випадково вбила українська ракета, ми приймемо цю правду. Але якщо виявиться, що кордон з країною НАТО перетнула одна або навіть дві російські ракети, це зовсім інша правда. І зовсім інша ситуація. І тоді НАТО має діяти, незалежно від того, випадково чи невипадково російські ракети перетнули польський кордон.

Але поки що, не дочекавшись висновків експертів, наші союзники оголосили, що ракета була українською. А Україні дали втішний приз у вигляді фрази, що в будь-якому разі винна росія.

Думаю, що на столі в керівництва США є дані супутників та систем AWACS, які в режимі 24/7 контролюють український повітряний простір України. Керівництво України їх теж має побачити.

Також українська сторона має побачити уламки ракети або ракет, знайдені в Пшеводуві.

Читайте також


Українці можуть повторити долю курдів, коли є народ, а країни немає — Микола Волинко

2023 рік запам’ятався гучними скандалами. Зокрема блокуванням кордонів з Україною в країнах ЄС, корупцією на всіх рівнях та новими етапом земельної реформи, який стартує 1 січня 2024 року. З чим йдемо у 2024 рік, які висновки маємо зробити та чи візьмуть нас з такою корупцією до ЄС, журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.