Дудін звернувся до юридичних компаній та адвокатських об’єднань через політичне переслідування з боку ОП

Екс-начальник СБУ Харківщини Роман Дудін, який перебуває в СІЗО, звернувся до міжнародних юридичних компаній та адвокатських об’єднань через політичне переслідування з боку Офісу Президента (ОП).

Роман Дудін
Роман Дудін

Про це повідомляє телеканал i-ua.tv.

«На сьогоднішній день відносно мене в рамках кримінального провадження № 620221700200000257, на підставі повністю сфальсифікованих матеріалів здійснюється політичне переслідування з боку Офісу Президента. Всі подробиці цієї для України ганебної справи можна відслідковувати в мережі інтернет на сторінках Роман Дудін у фейсбуці, Ютубі та інших ресурсах. Окремо варто зазначити, що навіть російські терористи кажуть, що дії які я вчинив, не дозволили їм захопити Харків, та як наслідок, лівобережну частину України. Водночас, виконуючи завдання російських спецслужб, стосовно мого кримінального переслідування, було здійснено цілий комплекс заходів для моєї особистої дискредитації. У зв’язку з чим, група провідних телеканалів України, здійснила розповсюдження інформації про те, що 24 лютого, в день початку військового вторгнення росії, я втік на кордон із Польщею до своєї родини. Ця інформація не має жодного правдивого слова. В матеріалах кримінального провадження, вже спростовано зазначені факти, та сказано, що 24- 25 лютого перебував у місті Харків, а потім відповідно до наказу захищав так званий урядовий квартал. Тож від кордону з Польщею знаходився на відстані 500 км. Тож викладена інформація є неправдивою та нанесла мені та моїй родині значної шкоди», — пише Р. Дудін.

За його словами, вказане кримінальне провадження є політичним, тому суди не дають закінчити виступ у межах судового розгляду та приймають політичні рішення, які не мають жодного відношення до діючого законодавства.

«У зв’язку з викладеним запрошую американські, європейські, ізраїльські юридичні компанії та адвокатські об’єднання до співпраці, які мають відповідний досвід, та готові представляти мої інтереси та моєї родини у міжнародних судах за значний відсоток, отриманий в якості компенсації коштів. Орієнтовна сума позову відповідно до оцінок українських юристів від 10 млн дол. Доказова база вже зібрана у вигляді відео та скріншотів, яка повністю спростовує брехню з Телемарафону», — підкреслює Р. Дудін.

Також він просить всіх небайдужих людей перекласти це звернення на інші мови та здійснювати його розповсюдження.

«З питань співпраці звертайтесь до адміністратора сторінки, або залишайте контакти у повідомленні. Зв'язок буде відбуватися через адвокатів, бо я знаходжусь у в’язниці, хоча Генпрокурор отримав всі докази моєї невинуватості», — резюмує Р. Дудін.