Стало відомо, коли перші вироблені в рф іранські дрони зможуть застосувати

Іран починає передавати Росії креслення та компоненти для безпілотників після того, як країни-терористки досягли угоди про початок виробництва ударних безпілотників (очевидно, йдеться про Shahed) у росії.

Стало відомо, коли перші вироблені в рф іранські дрони зможуть застосувати
Стало відомо, коли перші вироблені в рф іранські дрони зможуть застосувати

росія планує виготовити тисячі нових ударних безпілотників з використанням іранських компонентів і креслень. Якщо дві країни повним ходом продовжать реалізацію свого плану, очікується, що виробництво може початися через кілька місяців, і можливо, що безпілотники будуть використані Кремлем на полі бою в Україні уже наступного року.

«Це був би крок, який ще більше зміцнить партнерство між Тегераном і Москвою і, ймовірно, викличе значний гнів західних союзників України, включаючи США», — йдеться у статті.

Зазначається, що процес виробництва ударних безпілотників не є складним у порівнянні з виробництвом іншої зброї.

Представник Місії Ірану в ООН не заперечував припущення про те, що Тегеран допоможе росії виробляти безпілотники. У коментарі CNN він сказав, що Іран і росія «підтримували двосторонню оборонну, наукову та дослідницьку співпрацю» протягом багатьох років, ще до війни росії в Україні.

Речниця Ради національної безпеки Білого дому Едрієнн Вотсон сказала: «Іран і росія можуть брехати світові, але вони не можуть приховати факти: Тегеран допомагає вбивати українських мирних жителів, надаючи зброю та допомагаючи росії у її операціях. Це ще одна ознака того, наскільки ізольовані Іран і росія».

«Сполучені Штати разом із союзниками та партнерами вживають усіх засобів, щоб викрити, стримати та протистояти постачанню Іраном цих боєприпасів і використанню їх росією проти українського народу. Ми продовжуватимемо надавати Україні критично важливу безпекову допомогу, необхідну їй для самооборони, включаючи системи протиповітряної оборони», — додала Вотсон.


Джерело: CNN