Львів визнали молодіжною столицею Європи 2025 року

Львів визнали молодіжною столицею Європи 2025 року. Конкурс відбувся в албанському місті Тирана, яке володіє титулом Молодіжна столиця Європи 2022 року.

Львів визнали молодіжною столицею Європи 2025 року

Про це повідомляє Youthforum.

При врученні «довірчої грамоти» на церемонії в театрі опери та балету Тирани мер міста Еріон Веляй повідомив, що вони протягом року провели понад тисячу заходів, орієнтованих на молодих людей з усієї Європи.

«Ми переживаємо війну так само як українці, і ми солідарні з Україною», — наголосив мер Тирани під час виступу на церемонії.

За Європейський молодіжний форум боролись 19 міст з України, Австрії, Болгарії, Греції, Іспанії, Італії, Молдови, Норвегії, Північної Македонії, Словенії, Туреччини, Хорватії.

У фінал вийшли чотири міста — Ізмір (Туреччина), Фуенлабрада (Іспанія), Тромсе (Норвегія) та український Львів. У захисті проекту львів'яни виявилися найкращими.

Львів отримав титул Молодіжна столиця Європи 2025 року одночасно із зануренням у пітьму від ракетних обстрілів росіян. Це перший випадок, коли європейська молодіжна столиця здобула такий титул, доки її країна перебуває у стані війни.

Член правління Європейського молодіжного форуму Том Метью сказав: «Навіть під атакою Львів зміг скоригувати свої плани та подати чітку програму. Нас надихає стійкість Львова».